2015. március 23., hétfő

Nehéz a komplex vizsga?

A "komplex" jelenesetben nem (feltétlenül) azt jelenti, hogy "nehéz", még akkor sem, ha az egynyelvű vizsgán esetleg nem használhatsz szótárat vagy fordítanod kell a kétnyelvűn. A komplex vizsgában írásbeli és szóbeli rész is van. A vizsgaközpontok C típusú néven is szokták emlegetni.

Dönthetsz úgy is, hogy csak írásbeli, vagy csak szóbeli vizsgát teszel. Így egyszerre csak írásbelire vagy csak szóbelire kell készülni. A hallott szövegértés (azaz a "magnóhallgatós feladat") általában a szóbeli vizsga része!

Ha bizonyos időn belül sikerrel teljesíted külön a szóbelit és külön az írásbelit, akkor C típusú bizonyítványt is kiállítanak a számodra. A "bizonyos idő" fogalmát a választott vizsgaközpont mondja meg konkrétan! Ha diplomához kell a vizsgabizonyítvány, kérdezd meg a tanulmányi hivatalt a "bizonyos idővel" kapcsolatban!

SŐT!

A szóbeli és az írásbeli részt más-más vizsgaközpontban is teljesítheted, így is kaphatsz komplex bizonyítványt! Mire jó ez? Lásd az 1/b kérdés-választ. Ugyanis lehet, hogy a szóbelit könnyebben tudod teljesíteni az egyik vizsga feladataival, viszont írásban azokat a feladatokat tudod jobb eredménnyel megoldani, amiket a másik központ ad.

A 4. kérdés következik: általános vagy szaknyelvi?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése