2015. március 26., csütörtök

Mik a kedvenc feladataid?

Az írásbeli vizsgák közül olyat érdemes választani, aminek a feladatait úgy tudod megoldani, hogy magán a feladatleíráson már nem kell gondolkodni, "épp csak" a helyes megoldások beírására kell koncentrálnod. A legjobb, ha már a nyelv tanulásának folyamán összegyűjtöd, hogy milyen feladattípusokkal boldogulsz a legjobb eredményekkel.

Ha még nincs ilyen gyűjteményed, ne keseredj el! Íme egy linkgyűjtemény, ahol a különféle vizsgaközpontok mintafeladatait találod. Próbáld végig őket!

Linkek vizsgafeladatokhoz - angol, általános középfok (megoldókulcs, hallgatható feladat szövegátirattal mindegyikhez megtalálható!)

BME 
Cambridge ESOL
City & Guilds
Corvinus 
ECL 
Érettségi
Euro 
Origo 
Pannon
társalKODO
TELC 

Ezek alapján válassz:

Melyik feladatsort tudtad megoldani az adott időn belül?
Ellenőrizd megoldásaid a megoldókulcsból! Melyik feladatok sikerültek a legjobban?

A most kapott válaszokból azt is meg tudod már mondani, hogyan kell készülnöd a vizsgára: amikor már kiválasztottad a vizsgaközpontot, azokat a feladatokat kell legtöbbet gyakorolni, amik a legkevesebb sikerélményt hozták a kipróbálás során.

Végül jöhet a legfontosabb kérdés: 7. a nyelvtudásod szintje.

Bár angoltanár vagyok, igyekeztem úgy összeállítani az információkat, hogy másnyelvet tanulóknak is hasznos legyen. Tény, hogy a legtöbb nyelvvizsga-központ angol, német, esetleg francia, spanyol, olasz nyelveket kínál. Az egyetlen hely, ahol ennél többféle nyelvből lehet választani, az Origo.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése