2015. március 27., péntek

A legfontosabb kérdés: a tudásod szintje

Most őszintén (de tényleg, a saját érdekedben!): tudsz már olyan szinten, hogy csak a vizsgára kelljen készülni?

Az előzőekből látod: ha sikerült eldöntened, melyik vizsgaközpontba jelentkezz, még elég sok dolgod van az egyes feladattípusok alapos begyakorlásával.

Erre legalább két hónapot érdemes szánni úgy, hogy akkor már ne kelljen minden témakörhöz új szavakat tanulni, és a nyelvtani tudnivalókat egyesével áttanulmányozni.

Még ha egynyelvű vizsgát választasz is, nem árt a saját anyanyelveden is tájékozottnak lenni a világ dolgairól: van-e még monarchia Angliában, mi foglalkoztatja mostanában az USA elnökét, mit hiányolnak az emberek a mindennapi életükből, mit szoktak ígérni a választási kampányokon... Ezek az információk mind ötletet adnak az írásbeli feladatok megoldásához, a szóbelin a beszélgetéshez, és a szövegértést is segítik.

Bár angoltanár vagyok, igyekeztem úgy összeállítani az információkat, hogy másnyelvet tanulóknak is hasznos legyen. Tény, hogy a legtöbb nyelvvizsga-központ angol, német, esetleg francia, spanyol, olasz nyelveket kínál. Az egyetlen hely, ahol ennél többféle nyelvből lehet választani, az Origo.

Megvan? Sikerült kiválasztani? Akkor már csak egy van hátra: a sikeres nyelvvizsga! Megmutatom, hogyan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése