2013. június 6., csütörtök

Tanulópénz - én fizetek!

Bizony! Hihetsz a szemednek! Tanítalak és még fizetek is érte.

Valóban: pénz kerül a zsebedbe attól, amit most mondok.

A tanulópénzt mindenért megfizetjük. Legkeményebben a nyelvtanulásért. A nyelvkönyveknek horrorisztikus ára van, nem beszélve a szótárakról. Ezek kifizetése után már nem is gondolunk arra, hogy IGAZI KÖNYVET vegyünk. Igen, igazi könyvet: amiben történet van, amiben valódi szöveg van (nem csupán a tanulók szintjéhez igazodó tenyésztett műszöveg). Félre ne érts, a nyelvkönyv hasznos, hiszen abból tanuljuk meg az alapokat. 

Ahhoz viszont, hogy használhassuk, és főleg, hogy élvezhessük a tudásunkat, valódi történetek kellenek. Persze ma már számos lehetőség van elektronikus olvasmányt szerezni vagy könyvtárból kölcsönözni. Nem a hagyományos olvasás romantikáját hiányolom ezekből. A nyelvet tanuló olvasónak szüksége van arra, hogy bármeddig magánál tarthasson egy könyvet, és jegyzetelhessen a margójára vagy kiszínezhesse benne a szavakat. Persze, ha lúd, legyen kövér - ha könyv, akkor meg legyen olyan, ami érdekel minket.

Na de mennyiért? Érdemes figyelemmel kísérni a könyvkereskedések honlapját. MINDIG van valahol akció! Leginkább MOST, az Ünnepi Könyvhét alkalmával. Ha szétnézel a könyvheti standokon vagy az áruházak polcain, most biztosan marad még pénz a zsebedben - akkor is, ha megveszed azt a nagyon érdekesnek tűnő kötetet, mégpedig eredeti nyelven.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése