2014. október 2., csütörtök

Browniezzunk - avagy az angoltanulás krémje

Már korábban is írtam, milyen fontos idegen nyelven enni-inni. Hadd adjak most egy konkrét receptet az élvezetes angoltanuláshoz!

Hozzávalók:
1. angol nyelvű recept - nem muszáj angol (=brit, skót, ír, walesi) receptnek lennie! Lehet japán, kínai, orosz, olasz, ízlés szerint.
2. bátorság - BIZTOSAN érteni fogod a leírást! Válassz olyan receptet, ami mellett lépésről-lépésre bemutatják az elkészítést képekben. Vagy olyat, amihez videó is van - így rögtön meg is hallgathatod az elkészítést.
3. kíváncsiság - valami új ízt szeretnél? vagy csak arra vagy kíváncsi, hogyan készítik más országban a rakott krumplit? Bármelyik az alap: ezzel a nyitottsággal vedd meg a hozzávalókat a választott ételhez, és készítsd el!

Eredmények:
1. egy finom étel saját kezűleg elkészítve - az önbizalom növelésére. Az önbizalom pedig rendkívül fontos ahhoz, hogy az ember MERJE használni a sok tanulással elsajátított tudását!
2. új szavak - ételek és nyersanyagok megnevezése.
3. nyelvtani ismeretek elmélyítése - olvasd el mégegyszer a receptet! Felszólító módot vagy egyszerű jelenidőt használ? Milyen igeidőt találsz benne? Gyűjtsd ki az összes elöljárószót, ami a receptben szerepel (pl. bele tesszük, hozzá adjuk, rárakjuk, alágyújtunk, fölé tartjuk...)
4. kulturális ismeretek - húsvétkor, karácsonykor vagy hétköznap fogyasztják ezt az ételt? Hagyományos vagy reformkonyha szerinti a recept? Gramm vagy font a súlymérték benne?

Állítólag ismétlés a tudás anyja. A fenti lépéseket bármennyiszer ismételhetjük. Hogy ne unjuk meg, válasszunk új recepteket.


Enjoy your language learning!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése